DR. SCHIFFER JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. SCHIFFER JÁNOS
DR. SCHIFFER JÁNOS, a kulturális és sajtóbizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A kulturális bizottság megtárgyalta a javaslatot, és azt általános vitára alkalmasnak tartotta.
(18.50)
Ugyanakkor megfogalmazta problémáit az MTI költségvetésével, illetve az átalakulás utáni gazdasági helyzetével kapcsolatban. Ezért azt kérte a bizottság mind az MTI vezetésétől, mind a Pénzügyminisztériumtól, hogy még az általános vita lezárásáig, illetve a szavazásig egy olyan javaslatot terjesszen a bizottság, illetve az Országgyűlés elé, amiben határozottan lehet megállapítani és megítélni, hogy az induló részvénytársaság milyen adósságokkal, milyen gazdasági problémákkal alakul át. Azért tartotta ezt fontosnak a bizottság, hogy ne érhesse az a vád a kormányt, hogy gazdasági függő helyzetben tartja az MTI-t az átalakulás után, s ebben a függő helyzetben próbálja a hírszolgálati tevékenységet befolyásolni.
Ezért mind a kormánypárti, mind az ellenzéki képviselők egyhangúlag szavazták meg azt is, hogy ezt a jelentést kérjük, és ennek a jelentésnek a tükrében tudjuk a vita folytatásával később az álláspontunkat kifejteni. Úgy értesültem, hogy a házbizottságban olyan megállapodás született, hogy szerda estig lehet módosító javaslatokat a bizottság részéről is benyújtani, annak ellenére, hogy ma az általános vita lezárására fogalmazódott meg a javaslat. Úgy tudom, hogy a költségvetési bizottságban is megfogalmazódtak hasonló gondolatok, hogy a pénzügyi feltétel kialakítása kapcsán kiegészítő javaslatokra van szükség. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem