DR. SZABAD GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Bauer Tamástól egy nagyívű áttekintést kaptunk arról, hogy ő hogyan látja az alkotmánymódosítások kérdéskörében a múltbeli fejleményeket. Legyen szabad egy olyan pártnak a nevében, a Magyar Demokrata Néppárt nevében most csak annyit mondani elöljáróban erről, hogy pártunknak - más kérdés, hogy milyen okból - azokban a fejezetekben, amelyekre különös gonddal utalt most Bauer Tamás, tehát a jelenbe ívelő mozzanatok tekintetében, nem volt módja, hogy az alkotmány-előkészítésben olyan szerepet játsszon, amely bármilyen értelemben meghatározó lett volna. Erről ennyit.
De ebben a rövid időben másra szeretnék utalni. Bauer Tamás a múltról beszélt. Én szeretném fölhívni az ő és érdekelt mások figyelmét arra, hogy minden lépés a jövőnek is szól. És milyen jövője lesz a magyar alkotmányos fejlődésnek akkor, ha ilyen-olyan okokra hivatkozva egy elismert megállapodást tényszerűen fölszámoltnak minősít az előadó, és ezzel a logikával mintegy szabad utat nyit az alkotmánymódosítások egyoldalú végrehajtásának? Vajon Bauer Tamás vagy azok, akik vele egyetértenek, nem gondolnak a jövőre - amikor az arányok nagyon megváltozhatnak! -, és vajon szerencsés-e, ha arra ilyen perspektívákra, ilyen következtetésekre utaló módon készül?
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem