DR. AVARKESZI DEZSŐ

Teljes szövegű keresés

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Két percben természetesen nincs arra lehetőségem, hogy egy félórás beszéd minden részletére reagáljak, ezért csak Salamon képviselő úr figyelmét hívnám fel a jogorvoslattal kapcsolatban Solt Pál, legfelsőbb bírósági elnök úr itt elhangzott beszédére, úgy gondolom, hogy nagyon tanulságos jogi szempontból.
A jogállással kapcsolatban felhívnám Salamon képviselő úr figyelmét a jelenleg hatályos alkotmány szövegére, amely például a képviselőknél hasonló szabályokat határoz meg, mint amit most a miniszterelnöknél, illetve a miniszterekkel kapcsolatban javaslunk.
Arra viszont már reagálnom kell, hogy Salamon képviselő úr azt állította: én nem mondtam igazat, nem ajánlotta föl a kormány a koncepciónak megfelelő szöveg beiktatását. Ezt nem először állítottam, elmondtam az alkotmányügyi bizottság ülésén, elmondtam más témánál itt, a parlamentben. Természetesen a hétpárti tárgyaláson jelen levők sehol nem tiltakoztak ez ellen, hiszen a ténynek felelt meg, én magam ajánlottam ezt a megoldást. De ha Salamon képviselő úr erre nem emlékszik, ez nem probléma, akkor én itt most megint fel tudom ajánlani, hogy még mindig tudjuk módosítani a szöveget a koncepciónak megfelelően, de nyilvánvalóan most sem fogják támogatni az ellenzéki pártok. Úgyhogy azt hiszem, kár azon vitatkozni, hogy megtörtént-e a felajánlás; egyébként megtörtént. Ismételten felajánlhatjuk, ha mégis a Fidesz megváltoztatta a véleményét, hogy egy ilyen változtatott szöveget hajlandók elfogadni, ezt természetesen a legnagyobb örömmel fogadnánk, hiszen - mint ahogy Bauer képviselőtársam is elmondta - számunkra lenne a legnagyobb öröm, ha több ellenzéki párt támogatásával tudnánk elfogadni az alkotmánymódosítást.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem