DR. AVARKESZI DEZSŐ

Teljes szövegű keresés

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Úgy gondolom, hogy Bauer képviselő úr nagyon világosan, tiszta logikával magyarázta el a kormánypártok álláspontját.
Egyetlenegy kérdéshez szeretnék hozzászólni, amit Szájer képviselő úr is érintett, mely szerint a Fidesz továbbra is egyetért az igazságszolgáltatási tanáccsal, illetve a négyszintű bíráskodással, csak még nincsenek meg a feltételek. (Dr. Szájer József: Rossz a törvény, amit beterjesztettek.)
Az alkotmánymódosítás vitájában többször elhangzott az, hogy amennyiben júniusban megszavazta volna a parlament az alkotmánykoncepciót, akkor nagy valószínűséggel ebben az időszakban lehetne már olyan alkotmányszöveg, amiről népszavazást lehetne kiírni.
Felhívnám a figyelmet, hogy ebben az alkotmánykoncepcióban az szerepelt, hogy a parlament felhatalmazza önmagát, hogy kétharmados törvénnyel határozza meg a bírósági szinteket. Tehát, ha ezt elfogadta volna a parlament, akkor meglenne a lehetősége annak, hogy ezt az igazságszolgáltatási reformot beterjessze a kormány. Éppen ezért mi azt a kompromisszumos javaslatot tettük, hogy az igazságszolgáltatási tanácsot kivettük az alkotmánymódosításból, hogy a koncepciónak teljesen megfelelő szöveget teszünk be az alkotmánymódosítási javaslatba. Hogy az ellenzéki pártokban nem volt meg az elemi konstruktivitás, kompromisszumkészség, ez mutatta igazán, hogy ezt a kompromisszumos javaslatunkat is elutasították. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem