DR. TÍMÁR GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Mélyen tisztelt Elnök Asszony! Igen tisztelt Képviselőtársaim! Közhely, hogy a XXI. század elején tartó emberiséget a Guttenberg-galaxis valódi megalapozójának, végrehajtójának és résztvevőjének tekintjük. Ez más szavakkal azt jelenti, hogy az emberi eszmék, gondolatok szabad áramlása remélhetőleg megvalósult vagy megvalósulási folyamat alatt van. Ez alatt úgy a kultúrát, a humanista gondolatokat, mint a tudomány területén folyó eszmecserét értem. Kulturális robbanás és tudományos robbanás zajlik le az egész földgolyón, de ahhoz, hogy egymás gondolatait megismerhessük, hogy kellő tiszteletet tudjunk egymással szemben kifejezni, biztosítani kell azokat a feltételeket is, hogy ez a gyakorlatban végbemehessen.
Rá kell mutatnom, hogy azok a - hála istennek - letűnt vagy letűnőben levő periódusok, amikor különböző diktatúrák érvényesültek, azok elsősorban az emberi gondolatközlés ellen léptek fel. Elegendő rámutatnom - éppen úgy, mint ahogy az általam igen tisztelt jogtudós, Isépy képviselőtársam előbb említette - a könyvégetésekre. Nem véletlenül voltak az indexek, amikor bizonyos sajtótermékeket kivontak a forgalomból, megtiltották ezeknek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a közkinccsé tételét.
Köszönjük magunknak, a demokráciának, hogy ez ma már letűnt. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem