DR. TOLLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Csákabonyi Balázs! Én úgy érzem, a képviselő úr mostani hozzászólásával mindent megtett Kaposvár érdekében, azonban vannak olyan szempontok, amelyeket talán nem vett figyelembe. Az egyik szempont mindenekelőtt az, hogy amíg táblabíróság létezett Magyarországon, annak a dél-dunántúli régióban Pécs volt a tradicionális székhelye, és annak a táblabíróságnak az illetékességi területe - a Magyarországtól elkerült területeket kivéve - ugyanaz volt, mint ami a törvényjavaslatban most található.
A tradíción túl azért nem szabad elfelejtkezni arról sem - ha már a területfejlesztésről szólt -, hogy három megye, három megye közgyűlése megállapodott abban: a régió igazgatási és egyetemi centrumának Pécset tekinti, ezt három megye megyei közgyűlésének elnöke aláírta, és ez a megállapodás rendelkezésre áll. Úgyhogy ha státusszimbólumokat keresünk, akkor valószínűleg nem a megyék közötti megállapodás ellenében kellene érvelni.
A harmadik ilyen elem mindezek után még az lehet, hogy a Baranya Megyei Bíróság valójában felkészült a feladat ellátására, és amikor Solt Pál legfelsőbb bírósági elnök úr legutóbbi látogatása során értékelték a megyei bírói szervezet munkáját, akkor az országban minden mutató tekintetében második helyen áll a Baranya Megyei Bíróság és bírói szervezet.
A negyedik szempont, lehetőség, ami, úgy gondolom, nem mellékes, az egyetemi város mellett az Erzsébet Tudományegyetem... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) - bocsánat, befejezem, elnök asszony, igen - ...maga az egyetemi oktatás és a bíróságok kapcsolata, ez pedig, azt hiszem, a részletes vitában majd szakmailag is értékelhető lesz.
Én mindenesetre köszönöm a figyelemfelhívását, de talán Pécs mellett... (Az elnök kikapcsolja a mikrofont. - Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem