DR. SZIGETHY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZIGETHY ISTVÁN
DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Országgyűlés! Kutrucz Katalin a törvénycsomag kapcsán feltett egy kérdést az ügyvédséggel kapcsolatosan. Mivel ez ugyan nem tárgya a mostani csomagnak, de szorosan kötődik hozzá, szeretnék reagálni arra, amit ő mondott. Elsősorban azt szeretném hangsúlyozni, hogy a jogi képviselet színvonaláról általában aligha lehet beszélni, ahogy bíró és bíró, ugyanúgy ügyvéd és ügyvéd munkájának a színvonala között is van különbség; a lényeg az, hogy a színvonaltalan munkát sikerüljön megelőzni. Ennek keretében - el szeretném mondani Kutrucz Katalinnak és másoknak is - az ügyvédi törvény kodifikációs eljárásának előkészítése során három különböző változat készült az ügyvéddé válás minőségi követelményeinek az erősítésére.
Konkrét döntés még nem született, hogy ezek közül mely kerüljön az Országgyűlés elé, de Kutrucz Katalinnak meg szeretném mondani: igen, ezen a területen is várható előrelépés, és ez nyilvánvalóan kapcsolódik az igazságszolgáltatási csomag egészéhez. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem