DR. KUTRUCZ KATALIN

Teljes szövegű keresés

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Két percben egyetlenegy momentumra szeretnék csak reagálni abból, amit Brúszel képviselő úr elmondott. Ráadásul valószínűleg nincs érdemi különbség kettőnk nézete között, azért szeretném csak tisztázni, mert sajátos formában hangzott el. Gondolom, hogy képviselő úr nem úgy gondolta.
Ha sikerült jól feljegyeznem, akkor képviselő úr azt mondta, hogy az igazságszolgáltatási tanács felállítására nem azért van szükség, mintha a mai helyzet különösképpen alkotmányellenes lenne. Gondolom, egyetértünk abban mindannyian, hogy a mai helyzet nem alkotmányellenes, de ezt a félreérthető megfogalmazás miatt a nézők, a hallgatók és a jegyzőkönyv számára is mindenképpen tisztázni kell.
A bíróságok szervezetéről szóló törvényt az igazságügy-miniszter igazgatási jogai vonatkozásában több ízben is vizsgálta már az Alkotmánybíróság és minden egyes esetben alkotmányosnak tartotta. Nemcsak a mai helyzetet egyébként, hanem az ezt a helyzetet eggyel megelőző helyzetet is, amikor a mainál valamelyest több jogosítványa volt az igazságügy-miniszternek; nem alkotmányellenes a helyzet, nem is volt az a kilencvenes évek elején sem. Ezt mindenképpen szükséges leszögezni.
Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)
(10.50)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem