DR. BALSAI ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Tisztelt Országgyűlés! Nem akartam a drága időkeretet fogyasztva és mások elől a szót elvéve hozzászólni az imént is érintett kérdéshez a táblabíróságokat illetően.
Szeretném föltenni azt a szerintem költői kérdést: vajon jól van-e előkészítve az a törvény, amelyhez 49 képviselő nyújtott be módosító javaslatot a helyszíneket illetően? Vajon jól van-e előkészítve az a bizonyos táblabírósági székhely, ha tegnap azt olvastuk az újságban, hogy nincs is székhelye a székhelynek, annak a táblabíróságnak a megyei közgyűlés épületében majd talán lesz egy vagy két emelete? Nem mondom meg, melyik város. Esztergom még nem jelentkezett szegény, azt hiszem azért, mert nagyon rossz tapasztalatai vannak az alkotmánybíróság-székhelyi, alkotmányban is benne lévő rendelkezéssel kapcsolatban. De miféle előkészítés az, ha itt most a menetrendeket, a térképeket, a különböző rivalizálásokat kellene eldönteni, szerintünk helytelenül, előkészítetlenül és időszerűtlenül ebben a kérdésben?
Nagyon kérem a kormányt, fontolja meg, hiszen a saját szempontjait veszélyezteti egy ilyen helyzet, amikor már három-négy új helyszín jelentkezett; egyik helyszín a másik elébe akar kerülni, mások át akarnak sorolódni a táblai illetékesség szempontjából; Zalaegerszeg nem szereti, ha Pécshez tartozik, azt szeretné, ha Győrhöz tartozna. Egészen felfoghatatlan és számomra nagyon furcsa igények fogalmazódnak meg; de az előterjesztő valóban olyannak tartja-e ezt a kérdést, ami tényleg jól előkészített, vagy pedig ez valami kritikát is jelez? Hiszen kormánypárti indítványok vannak itt!
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem