UNGÁR KLÁRA

Teljes szövegű keresés

UNGÁR KLÁRA
UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Azt gondolom, érdemes lenne pontosan fogalmaznunk, különösen ilyen, önmagában tulajdonképpen nem bonyolult kérdésekben, mint a szociálpolitika és a nyugdíjrendszer.
A nyugdíjrendszer lehet a szociálpolitika része, és lehet a szociálpolitika önállóan, a nyugdíjrendszertől függetlenül egy valamilyen másik intézményrendszer, illetve ehhez társult kedvezmények és juttatások rendszere. A kérdés az, hogy a nyugdíjrendszer a szociálpolitika alrendszere-e vagy sem. Lukovics Éva válasza az volt, hogy a nyugdíjrendszert - és a kormány előterjesztése is erről szól - a szociálpolitikától el kell választani. (Dr. Sarkadiné dr. Lukovics Éva bólogat. - Kósa Lajos Mádi Lászlóval beszélget.) - Ez a figyelem nagyon megható, Kósa képviselő úr, ha egy pillanatra ide figyelne, tényleg csak egy pillanatra... - Tehát abban az esetben, ha a szociálpolitikától elválasztjuk a nyugdíjrendszert, az nem azt jelenti, hogy a szociálpolitika nincsen. A szociálpolitika van, csak akkor a két dolog egymástól függetlenül van. Például ebben a törvénytervezetben azt jelenti, hogy például azok, akik 2009 után nem rendelkeznek 20 év munkaviszonnyal, azok nem lesznek a nyugdíjrendszer részesei, hanem csak öregségi járadék jár nekik. Ezért a szociálpolitika lesz az a rész számunkra, ahonnan járandóság, öregségi járandóság kapható.
Tehát nagy tisztelettel kérem Kósa Lajost talán valami hasonlóra, amire Pusztai Erzsébet szokott mostanában minket kérni, hogy figyeljen oda a szónoklatokra meg a beszédekre, és próbáljon meg legalább körülbelül pontosan idézni, vagy ha már ez megtörténik, akkor utána, ha körülbelül pontosan idézte az elhangzottakat, akkor utána fűzze hozzá a kritikai megjegyzéseit. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem