GAÁL GYULA

Teljes szövegű keresés

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA (SZDSZ): Köszönöm szépen. Mádi László képviselő úr azzal, hogy bizonyos kritikának vetette alá az előterjesztett javaslattömeget, óhatatlanul abba a csapdába került, hogy mivel nem állított vele szemben semmilyen alternatívát, azt a jelenlegi rendszert vette védelmébe indirekten, ami sokkal inkább megfelel azoknak a kritikáknak, vagy sokkal inkább vonatkozhat rájuk az a kritika, amit elmondott a javaslattal szemben.
Tehát ilyesmi, hogy ez ösztönöz a járulékfizetésre vagy nem: mi nem mondtuk, hogy ez ösztönöz, csak azt mondtuk, hogy kevésbé teremt ellenérdekeltséget, mint a mai rendszer. A mai rendszer abszolút ellenérdekeltséget csinál.
Az, hogy gazdaságélénkítő hatású-e vagy sem: a mai rendszer abszolút nem gazdaságélénkítő hatású; mi azt mondtuk, hogy ez bizonyos segítséget jelent hozzá, ha egyébként van a gazdaságban növekedési potenciál.
Azt pedig soha nem állítottuk, hogy a tőkefedezeti rendszer EU-követelmény miatt lenne célszerű. Azt mondtuk, hogy azért kell a tőkefedezeti rendszer, hogy a mai aktív korúak a saját időskori biztonságukat teremthessék meg. Ez a rendszer sokkal átláthatóbb, sokkal világosabb helyzetet teremt a mai aktív és nyugdíjas korú népesség számára, mint a jelenlegi rendszer.
Köszönöm. (Taps az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem