DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Néha valóban az az érzésem, mintha önök nem figyelnének a mi hozzászólásainkra, csak előfeltételezéseik alapján nyilvánulnának meg. Hiszen olyanokat állítanak, amik tényszerűen és a jegyzőkönyv alapján bizonyíthatóan nem igazak.
Először is: az ellenzéket már megint egységes ellenzékként kezelte képviselőtársnőm, pedig nem egységes az ellenzék véleménye. Az ellenzéki pártok véleménye különböző egymástól, és a megszólalásuk módja is különbözik egymástól. Felhívom a figyelmét arra, hogy számtalan olyan hozzászólás volt, ami fontos kérdéseket vetett föl a törvénnyel kapcsolatban, fontos problémákat, többek közt például a nyilvántartási rendszer létrehozhatóságát, többek közt például az ország tájékoztathatóságát fél év alatt. Ez egy komoly gond, megoldásra javaslat nem érkezett, tisztelt képviselőtársam. (Ungár Klára kézfelemeléssel jelzi az elnöknek, hogy szót kér.)
A következő kérdés: ha valaki azt a megoldást, amit most a kormány így, egyrészt ilyen gyorsan, másrészt ilyen formában nyújtott elénk, vitatja, az nem jelenti azt, hogy elvitatja elvben a tőkefedezeti biztosítás hasznát, a vegyes biztosítási rendszer hasznát. Mi több alkalommal elmondtuk - ezt sem hallották meg képviselőtársaink -, hogy nem vagyunk ellene elvben a tőkefedezeti biztosítás létrehozásának, ám vitatjuk azt a módot, ahogyan ez most történik. Kétségesnek tartjuk, hogy az lehet a jó megoldás, hogy egyfelől létrehozunk tőkealapokat, másfelől az államháztartásban hiányt állítunk elő, hogy ez valóban olyan haszonnal jár-e, mint amit önök ettől remélnek. Ezt a módot vitatjuk, tisztelt képviselőtársaim.
Vitatjuk az átmenet ütemezését, azt hogy ezt ilyen hirtelen és gyorsan lehet létrehozni, hogy ebben tájékozódni tud ország.
(11.40)
Azt gondolom (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), nagyon fontos, nagyon lényeges kérdéseket vitatunk, és jó lenne, ha a kormánypárti képviselők is abbahagynák azt a fajta általánosítást, amivel nehéz mit kezdeni, és jobban figyelnének az emberre. Hiszen számtalanszor csupán kérdést tettem fel, mégis olyan támadást kaptam, mintha állítottam volna valamit.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem