ASZÓDI ILONA KATALIN

Teljes szövegű keresés

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót. Mádi László egy gondolatára szeretnék reagálni. Ő azt mondta, hogy ebben a javaslatban az adminisztrációs költségek túlságosan magasra vannak tervezve. Ezzel a mondatával én egyetértek, és azért szeretnék erre reagálni, hogy ne szálljon el a levegőben talán kellő figyelem nélkül.
Végig, amikor tanulmányoztam a második pillér javaslatát, az járt az eszemben, hogy tulajdonképpen ez a javaslat a pénztártulajdonosok érdekeit védi elsősorban. Úgy érzem, hogy a megfogalmazások benne túlságosan lazák és túlságosan - hogy is mondjam - kevéssé konkrétak, és erre fogok is példát mondani, ami kifejezetten a költségekre vonatkozik.
Azt mondja például a törvényjavaslat, hogy "a befizetett összegekből kizárólag a pénztár szervezésével összefüggő kifizetéseket teljesíthet". Mire gondol ez a mondat konkrétan? Mennyi az a pénz, mennyit fizethet ki? Mit jelent az, hogy a pénztár szervezésével összefüggő? Egy szó nem esik arról, hogy pontosan mire is gondol a törvényalkotó, mi fér ebbe bele és mi nem.
(Boros László helyét a jegyzői székben Póda Jenő foglalja el.)
Ezeken a helyeken nagyon sok pénz el tud úszni, nem beszélve arról, hogy a következő passzus viszont azt mondja: ha ezt megsértik - bár nagyon nehéz megsérteni, mert nem lehet pontosan tudni, hogy mit is értenek alatta -, tehát ha mégis ezt megsértik, akkor büntethető maximum 1 millió forintig. Netán, ha adódik, hogy sok milliót elsikkasztanak, akkor 1 millió forintig meg lehet őket büntetni? (Gaál Gyula: Az már bűnügy, ne keverjük már össze! - Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem