DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Egészen megdöbbentem. Azt hallottam, hogy ez az egyébként minden jel szerint kiváló nemzetközi üzleti szakemberek képzésére lehetőséget nyújtó intézmény a maffiózók által - hogy úgy mondjam - táplálható intézmény lehet.
Nem is nagyon értem ezt a gondolatmenetet. Ha a képzés nemzetközi szintű, olyan, amelyikben valóban ebben az országban úgy végezhetnek felsőoktatási intézményben emberek, hogy megállják helyüket valamennyi európai és tengerentúli és - mondhatnám - centrumországban, akkor azt hiszem, hogy az ezredév vége felé közeledve egyben megegyezhetünk, hogy ez olcsó nem lehet. S nem azért, mert egyszerűen arról van szó, hogy ma minden drága, hanem ma az ilyen típusú üzleti ismeretek technikai, technológiai, könyvi, satöbbi háttere egyszerűen ennyit követel. Arról nem beszélve, hogy ezek azok az iskolák, ahol természetesen csak akkor lehet rendesen diplomához jutni, ha megfelelő nemzetközi tapasztalatokhoz is jutnak a képzési idő alatt az ott képzésben részesülők.
Azt hiszem, hogy ebben az időszakban Magyarországon egy ilyen magas szintű, reményeink szerint a valóságban is magas szintű képzéshez lesznek intézmények, gazdasági, egyéb intézmények, nagyvállalkozók, akik ösztöndíjakkal fognak társulni - nem akarom tovább sorolni, hogy hány más lehetősége is van ennek. És nagyon szeretném kérni, tisztelt képviselőtársam, hogy egy ab ovo ilyen feltételezéssel ne rontsa eleve a még így, e törvénymódosítással meg sem támogatott intézmény jövőbeni lehetőleg jó hírnevét. Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem