DEUTSCH TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Azt hiszem, hogy Győriványi képviselő úr hozzászólása kapcsán persze lehet úgy fogalmazni, hogy ez egy döbbenetes hozzászólás, mégis érdemes talán a kérdés mögé nézni. Mert bár igaz lehet az a jogtörténeti tárgyi fejtegetés, hogy a jó törvény rövid és kifejező, ugyanakkor a hiányos törvény és a rossz előterjesztés súlyos félreértésre is okot és módot adhat.
S e törvényjavaslat tárgyalásához az is hozzátartozik, hogy annak rendje és módja szerint jóval korábban nyújtotta be a Művelődési és Közoktatási Minisztérium ezt a nagyon rövid törvényjavaslatot, aminek lakonikus rövidségű az indoklása. Amikor az illetékes bizottság ezt a törvényjavaslatot megtárgyalta és az általános vitával kapcsolatos ajánlását megfogalmazta, akkor sem tudtak a minisztérium képviselői semmifajta dokumentumot a bizottság tagjai elé tárni arról, hogy milyen iskoláról is van szó, az iskola milyen tevékenységet végzett eddig, és ezt követően milyen tevékenységet kíván végezni. Épp a mai napon kaptak az oktatási bizottság tagjai meg egy nagyon exkluzív kiállítású, valóban sok kérdésre választ adó dokumentumot itt, az ülésteremben.
Úgy gondolom, ha igaz az, ami a törvényjavaslatban szerepel, igaz az, amit államtitkár úr mond, ha igaz, amit képviselő úr mondott - és nagyon remélem, hogy ez mind igaz -, akkor a minisztérium részéről egy komoly hiba, az intézménnyel szembeni tiszteletlenség, hogy az előkészítés során arra sem méltatja ezt a nagy hírű nemzetközi intézményhálózatnak Magyarországon is végre tevékenységét megkezdő intézményét, hogy megfelelő, a képviselők számára a félreértés lehetőségét is kizáró előterjesztést juttasson be a parlamenthez.
Azt gondolom, ha a Magyar Köztársaság Országgyűlése a vonatkozó felsőoktatási törvény értelmében dönt erről a kérdésről, a felsőoktatási törvényben meghatározott testület, az akkreditációs bizottság végigtekintette ezeket a kérdéseket, akkor jogos és megalapozott az a képviselői várakozás, hogy a döntéshez szükséges dokumentumot a rendelkezésünkre bocsássák, és akkor ilyen félreértések - mert úgy gondolom, ezek félreértések - elkerülhetőek lennének.
(20.00)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem