LEZSÁK SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Köztársaság parlamentjének amúgy is csökkenő tekintélyét tovább rombolja mindaz, ami itt történik. Úgy vélem, hogy Szekeres frakcióvezető úr személyes megjegyzéseit inkább a parlament folyosóján mondja el annak, akinek kívánja. A televízió képernyője előtt ülő parasztemberek... (Zaj.) ...úgy vélem, hogy fölháborodással nézik azt, ami itt történik. (Dr. Orosz István: Nagy Frigyeshez kell hozzászólni!)
A kétperces megszólalásban nagyon nehéz megfogalmazni azt az indulatot, amely joggal van jelen a magyar falvakban, településeken, a parasztemberekben, a kis családi gazdaságokban. S úgy vélem, olaj volt a tűzre mindaz, amit a miniszter úr elmondott.
Tisztelt Miniszter Úr! Önnek, illetve a kormányzatnak egyetlen választási lehetősége van: mégpedig az, hogy a kormányülésen vonják vissza azokat a rendelkezéseket, amelyeket okkal és joggal kifogásolnak a magyar mezőgazdaságban élők és dolgozók. Ez az egyik, amit szeretnék elmondani.
A másik: a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja egy parlamenti vitanapot kezdeményez a mezőgazdaság területéről, nyilván alkalmas lesz arra, hogy ne kétperces rögtönzésekben mutassunk visszafelé, hátrafelé vagy pedig olyan indulatokat próbáljunk gerjeszteni, mint amit ma is megéltünk.
Úgy vélem, hogy a Duna elterelése után sikerül a közvélemény figyelmét is elterelni mindazzal, ami itt, ebben a parlamentben történik. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem