DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Miért kell önöknek minden héten újabb és újabb botrány ahhoz, hogy visszakozzanak, hogy a kormány retiráljon? Miért nem tudnak rögtön olyan jogszabályokat hozni, amelyek egyrészt az állam érdekeit képviselik, másrészt az állampolgárokra is tekintettel vannak?
A múlt héten a miniszterelnök úr volt kénytelen bejelenteni, hogy retiráltak, mert botor módon az összes kisvállalkozót magukra haragították. Most ön volt kénytelen bejelenteni, hogy önök is retirálnak. De kérdezem én öntől: miért van szükség ehhez mindig arra, hogy az a magyar nép, amelytől nagyon távol áll az, hogy kimenjen az utcára, mégiscsak kénytelen ehhez az eszközhöz nyúlni, mert önök nem adnak más esélyt számukra.
Igen tisztelt Miniszter Úr! Hadd hívjam fel a figyelmét arra, hogy ön még Váncsa Jenő szintjét sem érte el, mert ő - amint elmondták a termelők - legalább kiment, és megkérdezte a gazdákat. Ön azt üzente a tévében a Hét képernyőjén keresztül, hogy nem tudja, kivel tárgyaljon. Ön nem ismeri a magyar népet... (Derültség. - Zaj.) ..., az önök által agyongyötört magyar népet? Miért nem tudott ön kimenni? (Zaj.) Ha ön nem tudja, akkor én megmondom, hogy kivel tárgyaljon! Ön csak a tévé képernyőjéről ismeri a parasztokat, máshonnan nem ismeri őket... (Zaj.), mert elbújik a miniszteri bársonyszéke mögé.
(15.30)
Kérem, ön azt mondta, hogy nem kell termelniük a parasztoknak. Én pedig azt mondom önnek, miniszter úr: nem kell mindenáron a miniszteri bársonyszékben ülni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét. - A felszólaló a miniszterek felé fordulva:) Önöknek pedig azt mondom, hogy a kormányon sem kell maradni, és miután... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) ...a Dél-Afrikából hazatért házelnök úr úgy látszik, hogy a dél-afrikai egykori apartheid politikát kívánja... (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.) ...a Kisgazdapárttal szemben alkalmazni, arra kívánom figyelmeztetni, hogy ha egyszer a Kisgazdapártra valótlan tényállítást tesznek, akkor tessék megengedni... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) ...arra a reagálást. Köszönöm a türelmet. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban. - Zaj a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem