DR. SZABÓ IVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ IVÁN
DR. SZABÓ IVÁN (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Ez az 1 százalékról szóló törvény, amelyet kivételesen nem lehet a kormány nyakába varrni, mert ő sem akarta, arról győzheti meg a tisztelt parlamentet, hogy elveket nem lehet kodifikálni, csak eljárásokat és technikákat. Itt egy elv kodifikációjára került sor, amely csak azokon a területeken vérzik, amit egyelőre bárki bárhol megtalált.
Pokorni Zoltán képviselőtársam egy nagyon valódi problémáról szólt, de az ő problémafelvetésében is egy másik már benne van: itt több ezer olyan lehetséges kedvezményezettről van szó, akikből összesen egypár száz engedheti meg egyáltalán magának, hogy hirdessen, reklámozza magát és kérjen. Majdnemhogy azok az alapítványok tudnak pénzhez jutni, amelyeknek elég pénzük van, hogy kockáztassanak, hogy esetleg még egy nagyobb kiadást, mint amennyit elérhetnek, reklámokra költhessenek.
A magam részéről egy egészen más problémát vetettem fel a Házban napirend előtt és később interpellációban, amelyre éppen államtitkár úr akkor reagált. Meg kell mondjam itt a Ház nyilvánossága előtt, hogy az a miniszteri rendelet, amely azt a hibát, hogy a munkáltató ne utalhasson át a nem rendelkező dolgozók helyett... - ez a fajta megoldás megnyugtatóan, úgy érzem, a rendelet kibocsátásával megoldódik. De Akar László államtitkár úrnak akkor elhangzott másik nyilatkozatát szeretném az év folyamán látni, amely azt ígérte, hogy ezt az egész 1 százalékos ügyet generálisan újra kell szabályozni. Meg kell mondjuk őszintén, ez úgy rossz, ahogy van. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem