DR. KERTÉSZ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KERTÉSZ ZOLTÁN
DR. KERTÉSZ ZOLTÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Őszintén bevallom, nem vagyok jogászember. Azt mondták nekem a tudós képviselőtársaim, a jogászok, hogy csak érvényes és érvénytelen szerződés van. Én nem tudom minősíteni ezt a fogalmat, a zsebszerződést, hiszen ez jogszabályba ütköző, tehát semmisnek tekintendő.
Isépy képviselő úr beszélt arról is, hogy milyen okok vezethettek ide; csak sajnos nem említette meg a legfontosabbakat, hogy az előző kormány idején terjesztették elő - éppen az ő tárcája! - ezeket a törvényeket, amelyek nyomán kialakulhatott ez a helyzet: nevezetesen a kárpótlási törvény, illetve inkább annak hibás végrehajtása, valamint a földtörvény is.
Lamperth Mónika képviselő-társnőnk utalt már arra, hogy valóban: az ingatlan-nyilvántartásokat kell rendbe tenni. Akkor esetleg éppen a bérlet is feljegyezhető lesz rá, és akkor az önkormányzatok mindent meg fognak tenni abban az esetben, ha ezeket az adókat helyi adó formájában beszedhetik. Addig, sajnos, valóban csak saccolt, képzelt területekről beszélhetünk. (Közbeszólás a jobb oldalról: Rajta! Csináljátok!)
Sajnos; nem örülünk ennek a helyzetnek. Borzasztó nagy problémát jelent, különösen a nyugati határ mentén, de egyre inkább az ország más részein is. De az a szomorú, képviselőtársaim, hogy nem találkoztam még olyan emberrel, aki megbánta volna az eddigi esetleges ilyen irányú cselekedetét. Ez a szomorú, kedves képviselőtársaim!
Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem