DR. KÁDÁR BÉLA

Teljes szövegű keresés

DR. KÁDÁR BÉLA
DR. KÁDÁR BÉLA (MDF): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Szekeres Imre frakcióvezető úr anélkül nyilatkozott a gyorsolvasás lehetőségeiről, hogy tisztában lett volna, hogy az a bizonyos GATT-megállapodás több ezer oldal, 5-6 ezer oldal, és az a bizonyos számítás, amelyre hivatkozott, körülbelül másfél éves kutatómunkával készült el, igen nagy számú team által. Köszönöm a megtisztelő bizalmat vagy bármely más kormánytagnak azt az előlegezett gyorsolvasási képességét, amellyel frakcióvezető úr nyilván rendelkezik.
Hadd jegyezzem meg, hogy ezeknek a számoknak az irányelveit, mértékeit az a kormány adta meg, amelynek Szekeres frakcióvezető úr is a tagja volt. (Derültség a kormánypárti padsorokban. - Dr. Szekeres Imre: Sajnos, nem voltam!) Úgyhogy itt jobb lenne ebben a kérdésben nagyobb visszafogottságot alkalmazni. Számszerűen hadd jegyezzem meg azt, hogy amit most kifogásolnak és ami a magyar gazdaság, mezőgazdaság ellen elkövetett bűnnek számít, az a bizonyos 20-30 milliárd forint, tehát nem egészen 200 millió dollár, amely tönkretette volna állítólag a magyar mezőgazdaságot - én nem védem azt a számítási hibát, csak megjegyzem, hogy a magyar mezőgazdaságból nem az a 20-30 milliárd forint hiányzik, amelyet önök itt most égbekiáltó bűnnek tartanak; és hadd jegyezzem meg azt is, hogy ha a magyar kormány 100 milliárd forintot akarna még rátenni a mezőgazdaság támogatására, rendelkezésre áll a 100 milliárd forint ebben a politikában? (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Igen!) Azt hiszem, ilyeneket nem lehet állítani.
Nem akarom országos érdekek védelmében megemlíteni azokat a nem szerencsés fogásokat, amelyeket gazdaságdiplomáciailag 1994 után, a számítási hiba felfedezése után a jelenlegi kormányzat elkövetett. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Lehetett volna másképp is. Ezt ne próbálják máshová telepíteni. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
(15.20)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem