BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ha jól figyeltem, akkor Pokorni Zoltán képviselőtársunk az 1 százalék alkalmazásának egy technikai kérdését vetette fel, és itt kétperces hozzászólásokban lassan már nem is a törvény újabb részletes, hanem általános vitáját hallhattuk, ami nyilván nincs összhangban Pokorni Zoltán kérdésfelvetésével. Én ugyan nem vagyok pénzügyminisztériumi államtitkár, sem APEH-vezető, de azt gondolom, hogy a megszűnt adószámokat néhány hónapon belül nem adják oda egy másik adózónak, hanem azok az adószámok még egy ideig biztos, hogy üresek. Tehát semmi technikai akadálya nincs annak, hogy akinek tévesen, a korábbi adószámára utalták, irányították azt a pénzt, az megkaphassa.
De a dolog lényege mégiscsak az - és ennek örülök -, hogy Pokorni Zoltán most, ebben a hozzászólásában elmondta azt, hogy van egy technikai probléma, amely nem megoldott, de azt is elmondta, hogy maga az egyszázalékos rendszer jó. Sajnos, a decemberi szavazásuknál nem ezt az álláspontot képviselték, nem baj, elfelejtjük. A lényeg az, hogy Pokorni Zoltán most elmondta, ezt jó kezdeményezésnek tartja. (Zaj az ellenzék padsoraiban.) Értem, hogy ezt mondta, hiszen az az érdeklődés, amely a dolog iránt az egész országban tapasztalható, az, hogy valóban sokan foglalkoznak azzal, hogy technikailag fog-e működni, ez azt mutatja, hogy a civil szervezetek, a polgárok, az iskolák, az alapítványok jónak tartják ezt a kezdeményezést, élni akarnak ezzel a lehetőséggel. Mi ennek örülünk. Örüljenek ennek velünk együtt! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártoknál.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem