DÖGEI IMRE

Teljes szövegű keresés

DÖGEI IMRE
DÖGEI IMRE (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagy figyelemmel hallgattam képviselőtársaim észrevételét, beszámolóját ezzel a törvénnyel kapcsolatban. Különösen megragadta figyelmemet Nádori professzor úrnak a tájékoztatója, és csak sajnálni tudom, hogy a hiányzó képviselők nincsenek itt, és nem hallgatták meg. Amikor, úgy érzem, hogy a nemzet felelőssége... - ellenzéki és kormánypárti képviselők egy indíttatásból nyilatkoznak, azt hiszem, kár, hogy a televíziónézők és a rádióhallgatók széles tábora nincs bevonva ebbe. Mert úgy érzem, hogy itt egy nemzetmegmentő programnak a tervezete van elfogadás előtt, vár módosításra. De ha már így történt, akkor így történt. Mindenesetre azon kell nekünk munkálkodni, hogy a széles rétegeket erről tájékoztassuk.
Mindenképpen szeretném még egypár momentumra felhívni a figyelmet a magam részéről is, hisz a gyermek a haza pótlása; rendkívüli odafigyelést kíván, hogyan nőnek fel, milyen miliőben. Rendkívül megragadta a figyelmemet, hogy 16 éves korig mennyire fontos a gyermek nevelése. Erre Klebelsberg Kunó egy iskolamódszert kidolgozott, és rendkívül bevált; lement a gyerekekhez, a tanyákra, a falusi iskolákba. Elsőrendű és nagyon nagy eredményt ért el. Ugyanez jellemző most, amit professzor is elmondott - összefügg egymással.
Továbbá: van egy olyan, hogy önkormányzati iskolák bevezetése, illetve az folyamatosan megy; jelentkezett egy új momentum '90-től, az egyházi iskolák bevezetése. Merem állítani és bizton mondom, aki erre kíváncsi, Törökszentmiklósra jöjjön le, ott működik egy református általános iskola, amely a 25 ezres lakosú városnak egy része. Az az iskola több olyan kisebbségi rétegből tanít gyerekeket, akik eddig mindig mellőzve voltak... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) - bocsánat, rögtön befejezem, csak ezt az egy mondatot, nagyon fontos ehhez...
A legnagyobb fegyelem és nagy odafigyelés... - és megszűnt az a rakoncátlanság, ami rosszaságot jelent, nem pajkosságot. Tehát színesebbé tették az iskolapolitikát. És egy mondat, a felnőtteket is nagyon kérem, azt is valahogy reformálni kéne: az élettársi kapcsolat megszűnését. Családról beszélünk, micsoda fogalom az, hogy élettárs? Az a gyerek megél 16 éves koráig egy-két családi vonzalmat. Hogyan tud tisztán látni? Nagyon kérem, ha lehet, ezt is belevenni a törvénytervezetbe, mert megengedhetetlen állapot, hogy a nemzetet akarjuk világossá tenni és stabillá tenni, józan belátásúvá, és akkor van egy olyan intézmény, hogy élettársi kapcsolat.
Köszönöm szépen, hogy ezt az észrevételt észrevették. (Taps a kisgazdapárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem