SZABÓ SÁNDORNÉ

Teljes szövegű keresés

SZABÓ SÁNDORNÉ
SZABÓ SÁNDORNÉ, a szociális és egészségügyi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A szociális és egészségügyi bizottság H/3736. számú önálló indítványát szeretném indokolni, amely a 74/1994. számú országgyűlési határozat módosítását tartalmazza.
Ez a '94. december 27-ei határozat azt mondja ki, hogy a szociális és egészségügyi bizottságnak javaslattételi kötelezettsége volt az értelmi fogyatékosokat segítő érdekvédelmi szervezetek támogatási keretének elosztására. Bizottságunkon belül egy albizottság végezte ezt a feladatot. '96-ban az értelmi fogyatékosokat képviselő országos szervezetek kéréssel fordultak hozzánk, hogy a költségvetési támogatást az ÉFOÉSZ - tehát az Értelmi Fogyatékosok Országos Érdekvédelmi Szövetsége - nevesítve kaphassa meg a hasonló fogyatékosokat tömörítő szervezetek mintájára, s ezt az összeget aztán az érintett szervezetek megállapodása alapján a többi kisebb szervezettel egyetértésben és teljes egyeztetéssel oszthassa fel.
A Magyar Köztársaság '97. évi költségvetéséről szóló 1996. évi CXXIV. törvény hatálybalépésével igényük kielégült. Így a 74/1994. számú országgyűlési határozat III. fejezete tulajdonképpen hatályát vesztette, az albizottság tevékenysége okafogyottá vált.
Bízunk abban, hogy az értelmi fogyatékosokat képviselő szervezetek egymás munkáját ismerve és elismerve konszenzussal tudják e feladatot megoldani. Bízunk abban, egységes fellépésük hasznára válik az amúgy is nagyon nehéz sorsú értelmi fogyatékosok érdekképviseletének.
Tisztelt Képviselőtársaim! Bizottsági önálló indítványunk a megváltozott helyzetnek megfelelő jogkörnyezetet biztosítja. Kérem ezért, hogy támogassák indítványunkat. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem