SASVÁRI SZILÁRD

Teljes szövegű keresés

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Haladjunk sorban, hogy az ön számára is követhető legyen az, amiről ön nem tud.
Az első az, hogy kinek volt joga szerződéseket kötni. Tisztelt Államtitkár Úr! A közbeszerzési döntőbizottság előtt a Művelődési Minisztérium képviselője az alábbi nyilatkozatot tette: amikor átadta a két érintett egyetemnek, vagyis az ELTE-nek és a BME-nek, annak fordulópontja 1996. december 31. Ha bárhol az iratokban ettől eltérő időpont szerepel, az sajtóhiba.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ez azt jelenti, hogy a Művelődési Minisztérium hivatalos képviselője a döntőbizottság előtt úgy nyilatkozott, hogy a Művelődési Minisztérium azt a döntési jogkört, amiről ön beszélt, nem adta le december 31-éig. Ennek ellenére a döntés - ahogy ön is idézte - december 5-én született meg a két gazdasági főigazgató aláírásával.
Itt egyetlenegy dolgot kell akkor újra megkérdezni, tisztelt államtitkár úr: hogy lehet az, hogy a Művelődési Minisztérium még nem adta le a döntési jogosítványt, és a döntést már jóval korábban meghozták? Káosz van a minisztériumban, hogyha ezt ön nem tudja követni.
A második kérdésre: a felülvizsgálatra azért van szükség, mert azonos feltételekkel pályáztak emberek, és azonos ajánlatot tettek sok esetben. Így például a világítótestek esetében volt olyan magyar ajánlat is, amelyik ugyanazt a minőséget meg kívánta adni, mégsem őket választották.
A harmadik kérdésre: azt gondolom, hogy a közbeszerzési törvénynek megfelelően kell kiírni minden további pályázatot, és itt nem lehet érdekellentmondás kettőnk között. Éppen ezért a negyedik kérdésre is azt hiszem, hogy csak azt a választ lehet adni, hogy azonos feltételekkel és esélyekkel lehet ezt a pályázatot kiírni és végigkövetni. Azt gondolom, hogy nem szerencsés ha a Művelődési Minisztérium zavaros pénzügyekbe keveredik, és nem szerencsés ugyanakkor (Az elnök a csengőt megkocogtatva jelzi az idő leteltét) a közbeszerzési törvényre úgy hivatkozni, hogy közben a különböző tárcák folyamatosan törvényt sértenek. Hadd utaljak például a legelső esetre.... (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját). Válaszát nem tudom elfogadni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem