DR. CSIHA JUDIT

Teljes szövegű keresés

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm szépen. A Szolnoktej és a WÉS, illetőleg a Kerszi kapcsolata egy kicsit bonyolultabb annál, mint hogy két percben - meg majd remélem, még egy percben - ezzel részleteiben lehessen foglalkozni.
Nagyon röviden: tény, hogy a Kereskedelmi és Hitel Bank követelései a '95. évre már 300 millió forintot meghaladtak, aminek következtében a bank végrehajtást kezdeményezett. Hogy ez ne járjon azonnal a cég összeomlásával, a bank, a WÉS Rt. és a Szolnoktej közösen kérték a bíróságtól: járuljon ahhoz hozzá, hogy árverésen kívül szerezzen tulajdonrészt a követelések fejében. Ezt követően indultak meg a tárgyalások az ÁPV Rt. és a WÉS között, minek következtében a végelszámolással megbízta az ÁPV Rt. a WÉS-t, azzal a kikötéssel, hogy amennyiben a társaság vagyona nem nyújt fedezetet a kötelezettségek teljesítésére, úgy a WÉS Rt. olyan helyzetbe hozza a Szolnoktejet, hogy a kielégítetlen kötelezettség teljesítésére az képes legyen.
Ezt a döntést az ÁPV Rt. igazgatósága 1996. február 28-án hozta meg, ténylegesen tehát csak ezt követően, '96 március végén került irányító pozícióba a WÉS. Ekkor természetesen folyt az eljárás a bíróságon a végelszámolás bejelentése érdekében. Teljesen helytálló az az információ, hogy a végelszámolásról szóló bírósági végzés a mai napig nem született meg, jóllehet a WÉS Rt. mint végelszámoló ellátta ezt a feladatot, és a zárómérleget, valamint a végelszámolásról szóló egyéb dokumentumokat a bírósághoz eljuttatta. Időközben került sor a felszámolás kérésére. Ez egy kicsit keresztbeszervezte - elnézést a kifejezésért - ezt a folyamatot, úgyhogy ebben a pillanatban ezt a viszonylag kusza jogi helyzetet próbáljuk meg kibogozni, éppen a teljesíthetőség érdekében is. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem