SEBŐK JÁNOS

Teljes szövegű keresés

SEBŐK JÁNOS
SEBŐK JÁNOS (MSZP): Én nem vitatom, és elmondottam, hogy nem is vitattam a szándékot, amely akkor a képviselőket abba a helyzetbe hozta. Azonban azt tudomásul kell venni, hogy az egész szövegezés pontatlan, mert ha úgy kezdődött volna, hogy "a határaink mentén, vagy a határ túloldalán kibontakozó fegyveres harcok esetén...", és akkor folytatódik tovább, az teljesen más színezetet adott volna neki - de itt nem a színezet az érdekes, hanem a tartalom -, mert akkor a kormánynak valóban lehetősége lett volna intézkednie. De e szöveg szerint nincs lehetősége csak akkor, ha a fegyveres betörés megtörtént. Ezt kell tudomásul venni!
Mondom, hogy az a bizonyos (3) bekezdés továbbra is áll, tisztelt Mécs képviselőtársam, ugyanis a honvédelmi törvény 3. § (2) bekezdése csak az alkotmány 19/B-D. §-aiban meghatározott külön törvények megalkotásáról szól. Az erről nem szól! Erről már azóta kellett volna... - hiszen érthető, hogy miért született ez a 19/E. §, csak a megfogalmazása rossz volt, és annak a törvénynek, amit én hiányolok.., mert hiába történt meg a fegyveres betörés, a kormány akkor sem tud intézkedni, mert ami alapján intézkednie kellene, azt külön törvényben rögzíteni kellett volna.
Még röviden Juhász képviselőtársamnak csak annyit, hogy én nem tehetek arról, és nem is veszem figyelembe, hogy a pártok egyetértettek. Én elmondottam a kételyeket alkotmányjogi szempontból, és el fogom mondani továbbra is mindazokat, amelyek a törvényekkel nem egyeznek. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem