MÉSZÁROS BÉLA

Teljes szövegű keresés

MÉSZÁROS BÉLA
MÉSZÁROS BÉLA (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Egyetértve az előttem szóló képviselő urakkal, szeretném még egy gondolattal kiegészíteni a mondandójukat. Igazából nem akarok nagy szavakat használni, de egy nagyon komoly társadalmi összefogás segíthet a tekintetben, hogy az orvhalászokat és azokat a horgászokat, akik nagyon komoly károkat okoznak a halállományban, valahogy tudjuk büntetni és szankcionálni.
Nagyon fontosnak tartom megemlíteni - és elnézést kérek, mert igazából talán nem tartozik a tárgyhoz - és ha úgy tetszik, szorgalmazni is, hogy mielőbb kerüljön az Országgyűlés elé a fegyveres őrzésről, a mezőőrökről, a halőrökről és a vadőrökről szóló törvényjavaslat, mert az teljesen világosan látszik, hogy a halőrök rettentő módon kiszolgáltatottak.
Egészen döbbenetes tapasztalásom volt, amikor a kihelyezett bizottsági ülésünkön - a mezőgazdasági bizottságról beszélek - a Balatonon a Balatoni Halgazdaság vezérigazgatójától azt hallottuk, hogy az elmúlt években egyszerűen két halőrt gyilkoltak meg a Balatonon. A Balatonon is és másutt is - de a Balatonon különösen - olyan áldatlan állapotok vannak, hogy azok a bátor, voltaképpen missziót teljesítő halőrök egyszerűen képtelenek ezt a hihetetlenül szervezett orvhalászi hálózatot megfogni, és ráadásul igazából jogosítványuk sincs, mert tettenérés esetén gyakorlatilag nem tudnak semmit tenni. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem