KÓSA LAJOS

Teljes szövegű keresés

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnöknő. Én csak azt szeretném mondani, attól félek, hogy a kérdésben a gazdasági kamaráknak és egy egyesületnek az összevetése egy jogi képtelenség. Ez körülbelül az a kísérlet, mintha az Alkotmánybíróságot vetnénk össze, mondjuk, a Ferencvárosi Torna Clubbal, mint sportszervezettel. Jogi értelemben ugyanis ez két teljesen különböző jogállású szervezet. Lehet, hogy önnek szakmailag igaza van - én magam legfeljebb halat csak eszem, nem horgászom, nem tudom, ez a kérdés hogy áll -, de azt kétségtelenül fontolják meg, amit az államtitkár úr mond; egy alkotmányellenes passzust beszavazni teljesen értelmetlen. Teljesen világos, ha ez a probléma vetődik fel, akkor ezt a kérdést máshogyan kell kezelni.
A kamarákról még csak annyit szeretnék mondani: úgy látom, hogy az sem lenne kézenfekvően jó megoldás, ha, mondjuk, horgászkamarát hoznánk ezzel kapcsolatban létre. Nemrégiben Deutsch Tamás képviselőtársammal pontosan azért adtuk be a magyar vadkamaráról szóló törvényjavaslatunkat, hogy rámutassunk arra a képtelen helyzetre, hogy ma különböző, egyébként megoldatlan problémák miatt mindenki azzal próbálkozik, hogy kamarát alakítson, aminek ilyen értelemben nincs értelme, mert a kamarákat inflálja, a kamarák értelmét veszi el. Én azt gondolom, hogy az Ipari és Kereskedelmi Kamara, az Agrárkamara sokkal fontosabb feladatot tölt be annál, semhogy az ő mintájukra próbáljuk azt a működést, amely egy teljesen más ágazat problémáira próbál választ keresni, lekopírozni.
Éppen ezért még egyszer mondom, hogy nem érdemes megreszkírozni ezt a dolgot. Önmagában ha átlátható - a kormány is átlátja, sőt a kormánykoalíció is átlátja -, hogy ez a javaslat alkotmányellenes, akkor végképp nem érdemes megszavazni, mert az egész ügyön ront. Meg kell próbálni keresni valami más alternatív megoldást.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem