IVÁNCSIK IMRE

Teljes szövegű keresés

IVÁNCSIK IMRE
IVÁNCSIK IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! A benyújtott módosító javaslatok közül a 139-145. számúak foglalkoznak a halvédelmi bírsággal.
Megítélésem szerint az orvhorgászat és az orvhalászat területén kialakult helyzet elkeserítő. Az orvhalászok és az orvhorgászok óriási anyagi - és nemcsak anyagi, hanem erkölcsi károkat is - okoznak, felelősségre vonásuk pedig megoldatlan.
A törvényjavaslat 51. § (2) bekezdése a halvédelmi bírság alsó értékét ezer forintban, felső határát pedig ötvenezer forintban javasolja megállapítani.
Az én megítélésem szerint az alsó határ nevetségesen alacsony, a felső határ pedig szerényen mértéktartó. A bírság visszatartó hatásának erősítése érdekében a bírság lehetséges alsó és felső határát egyaránt emelni szükséges.
A módosító javaslatok közül az én megítélésem szerint a 142. számú az, amelyik megfelelően szigorú, így az alsó határt ötezer, a felső határt pedig százezer forintban kívánja megállapítani. Én ennek a támogatását javaslom.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem