BARANYAI LŐRINC

Teljes szövegű keresés

BARANYAI LŐRINC
BARANYAI LŐRINC (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A törvényjavaslat 2. fejezetének 3. §-ához szeretnék én is röviden hozzászólni, amit előbb képviselőtársam, Győr Sándor megtett. A holtág és a bányató mellé a víztározó esetében is a halászati jog illesse meg a magyar államot. Külön indokaimat itt nem fejteném ki. Teljes mértékben egyetértek azzal, amit Győr Sándor képviselőtársam elmondott.
A 2. fejezet 17. §-ával kapcsolatban is szeretném elmondani véleményemet. Sajnos, nem került támogatásra, de szeretném, ha a képviselők támogatnák. Itt a nagy értékű természetes vízi halállományok ívási vándorlásának biztosítása érdekében a törvény a halászati hatóság a folyókon épülő duzzasztóművek beruházóját hallépcső létesítésére és működtetésére kötelezheti. Itt olyan módosítást javasolunk, hogy kötelezze, kötelezi. Tehát ez ne feltételes módban legyen, mert így nem biztosítható a halaknak az ívóhely közelébe való vándorlása. A szaporulat elmaradása miatt elsősorban a fenéken táplálkozó halak - márna, paduc, dévérkeszeg - állománya visszaesik. Ez súlyos károsodást jelentene a vízi élővilágban.
Ennyit szerettem volna elmondani. Bízom benne, hogy a javaslat támogatható, hiszen a feltételes módban használt "kötelezheti" kifejezés nagyon-nagyon sok esetben kibúvót eredményezhet, és ez a vízben élő halak élővilágát nagyon erősen veszélyezteti. Köszönöm. (Gyér taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem