DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt nevében mindenekelőtt szeretném biztosítani a tisztelt Házat és az ország nyilvánosságát is arról, hogy a Független Kisgazdapárt soha nem lenne hajlandó az alkotmányosság talajáról letérni.
De ugyanakkor legyen szabad rámutatnom arra, hogy a magyar történelem tényei bizonyítják: a magyar nép a legritkább esetben megy ki az utcára, és ha kimegy, akkor ez csak végső elkeseredettségében történik. Ilyenkor viszont nem elegendő csupán egy demokratikus alapjog gyakorlásának módozatait vizsgálni, hogy vajon túlterjeszkedtek-e a demokratikus alapjogban biztosítottakon vagy sem, hanem vizsgálni kell annak az elkeseredettségnek az okait, amely kiváltotta a demonstrációsorozatot.
Itt hívnám fel a tisztelt Ház és az ország közvéleményének figyelmét arra a tényre, hogy sajnálatos módon a magyar kormány és az MSZP-SZDSZ-es kormánytöbbség gerjeszti ezeket az alkotmányellenes akciókat, hiszen nem hajlandó a dolgok valóságos gyökeréig visszanyúlni, nem hajlandó orvosolni és megszüntetni mindazt a sérelmet, amely az ilyen demonstrációkat kiváltja. Ezért a Független Kisgazdapárt álláspontja az, hogy külön kell választani azokat a sérelmeket, amelyek orvoslásra nem kerültek - amelyek a demonstrációt kiváltják - és a demonstráció lebonyolításának kérdéseit. A mi kérésünk az, hogy szíveskedjenek megszüntetni az okokat, akkor nem lesz demonstráció sem. Köszönöm a türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)
(15.10)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem