BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Én nem tudom, hogy a pénzügyminiszter úr, amikor ezt a nyilatkozatát tette, olvasta-e már ezt a jelentést, talán még nem, mert akkor esetleg még nem volt kész; azt sem tudom azonban, hogy ellenzéki képviselőtársaink olvasták-e a jelentést - feltételezem, hogy Varga Mihály, aki erről beszélt, igen -, ugyanis a jelentés arról szól, hogy magának a privatizációnak a menetében az ÁPV Rt.-nél milyen szabálytalanságok történtek, és nem szól arról a kérdésről, hogy maga a privatizáció koncepciója, a kormánynak és ennek az Országgyűlésnek az a döntése, miszerint a kormányprogramnak megfelelően igyekszik lebontani az állami tulajdont, az helyes vagy nem helyes. És mintha egyes ellenzéki képviselőtársaink ezt a kérdést próbálták volna megválaszolni annak alapján, ami ebben a jelentésben olvasható - és ebben a jelentésben erről nem olvasható semmi!
Ha figyelmesen végigolvassuk ezt a jelentést, akkor azt látjuk, hogy bizony a privatizáció folyamatában az ÁPV Rt.-nél '95-ben rengetegszer nem tartottak be határidőket, nem az írta alá az anyagokat, akinek kellett volna, sok volt a kapkodás - mindezt nemcsak hogy tudjuk, hanem mi magunk is már 1996 nyarán szóvá tettük a privatizációs miniszterrel folytatott vitában is. De arról ez a jelentés nem szól, hogy ezen hibák következtében az országot bármiféle kár érte volna! Ilyen megállapítást ez a vaskos jelentés nem tartalmaz.
Lássunk tehát világosan, miről szól ez a jelentés és miről nem szól - amiről szól, abból tanuljunk! Mi már tanultunk, amikor már tavaly májusban benyújtottunk egy javaslatot a privatizációs törvény módosítására. Azzal pedig, ahogy a volt privatizációs miniszter a Számvevőszékkel szemben fellépett, a Szabad Demokraták Szövetsége nem ért egyet és azt rendkívül helytelennek tartja.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem