DR. KELEMEN ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. KELEMEN ANDRÁS
DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Mivel úgy hozta a véletlen, hogy egyszerre kerül a tisztelt Ház elé három önálló indítványom, ezért igyekszem rövidre fogni az indoklást.
A kissé bonyolult szövegezésű T/4090. számon bejegyzett törvényjavaslatom arra vonatkozik, hogy az indoklásból kerüljön be a törvény szövegébe az a törvényhozói akarat, melyet a földművelésügyi miniszter úr itt a Házban úgy fogalmazott meg, hogy "a kárpótlási földárverésből visszamaradt terület semmiképpen sem tartozik a felszámolási vagyonba", és ezért a folyamatban levő felszámolási eljárásokban ez a megállapítás hatályba léptetési meggondolásokból se legyen vitatható.
A falusi munkanélküliség enyhítése szempontjából sem közömbös annak az elvnek az érvényesítése, hogy a termőföld a vagyonmegosztás arányában a termelőszövetkezet tagjainak tulajdona. Tehát legalább ott, ahol még lehetőség van rá, segítsünk a falu lakosain. Ebben kérem a képviselőtársaim támogatását. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem