DR. KELEMEN ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. KELEMEN ANDRÁS
DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm, elnök asszony. A 4073. számon önök előtt levő törvényjavaslatom tapasztalati alapját az adja, hogy képviselői munkám során gyakorta találkozom olyan helyzetekkel, amelyekben látom a rendőri munka sokszínűségét, de a vele járó igen nagy felelősséget is. Ugyanakkor nem elhanyagolható az a tény, hogy demokratikus társadalomban a legtöbb rendőri akció a közvélemény színe előtt történik, és nagy hatással van mindnyájunk közérzetére. Közös érdekünk tehát, hogy a rendőri cselekvés megítélése a szolgálat és védelem eszméjének jegyében a lehető legtöbb esetben megfelelő alapossággal történjék.
Törvénymódosításom az érdekvédelem eszközeit kívánja bővíteni azzal, hogy a gyakran rendkívül bonyolult emberi léthelyzeteket érintő kérdésekben - megfelelve a szabad védőválasztás elvének - teremtsünk lehetőséget a rendvédelmi szerv megfelelően felkészült tagjának arra, hogy a bírói eljárás során védőként képviselhesse a szolgálat ellátásával kapcsolatosan induló büntetőeljárás alá vont rendőrt. Ez mind a gyakran nehéz anyagi helyzetben levő rendőr számára költségkímélő megoldást jelenthet, mind pedig biztosítja a rendvédelmi szakismereteket gyakorlatban ismerő személy bevonását a védelembe. A javaslatomat azzal is alátámasztom, hogy hasonló igény már tavaly év elején is felmerült a Független Rendőr Szakszervezetben, de ezt a szempontot nem sikerült érvényesítenünk az 1996. évi XLIII. törvény megalkotásakor.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem