KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! A korrekt válasz során csak abból indulhatunk ki, ha számba vesszük, hogy milyen mértékű valóban és mire nyújt fedezetet az a sokirányú támogatás, amire képviselő úr is utalt.
Elöljáróban el kell hogy mondjam, hogy a gyermekek napközbeni ellátásának, illetve étkezésének biztosítására három szereplő együttes együttműködésére van szükség.
(16.00)
Egyrészt szükség van a szülő segítségére, másrészt pedig az állam és az önkormányzat segítsége sem nélkülözhető. A szociális törvény által előírt napi háromszori étkezés Hosszúpályiban 251 gyerek számára - ha évente 190 nappal számolunk - 9,5 millió forintot igényelne.
Nézzük meg sorban, hogy milyen állami segítséget lehet számba venni a támogatásoknál! Egyrészt a község gyermekei után 8800 forint/fő normatív hozzájárulás illeti meg az önkormányzatot. Ezt az óvodában, iskolában, a szervezett intézményi étkezésben részt vevők után kapja meg az önkormányzat. Másodsorban a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozók nevelését, oktatását támogató kiegészítő normatív hozzájárulás 1997-ben Hosszúpályiban 5,5 millió forint. Ha a két normatív hozzájárulást összeadjuk, akkor 7,6 millió forint jön ki. Tehát van egy 1,8 millió forintos rés, amely különbözet fedezeteként mindenképpen számításba jöhet a differenciált mértékű szociális és gyermekjóléti normatív állami hozzájárulás, amely Hosszúpályiban 39,9 millió forint, tehát ebből kellene az 1,8 millió forintot hozzátenni.
Kedves Képviselő Úr! Megítélésünk szerint a jelenleg rendelkezésre álló többirányú állami támogatásból biztosítható a rászoruló gyerekek étkeztetése Hosszúpályiban is. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem