DR. TAKÁCS IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A közelmúltban Hosszúpályi községben felkerestem az Irinyi János Általános Iskolát és ott több mint ötven cigány diákkal találkoztam. Megtapasztaltam, hogy a pedagógusok nagy szeretettel gondoskodnak a hátrányos helyzetű tanulókról. Ez a jó körülmény is hozzájárulhat ahhoz, hogy a nehéz helyzetű családok hosszú távon elkerüljenek a társadalom pereméről. A gyermekek panaszkodtak, hogy éheznek. A település önkormányzata a normatív támogatást jóval meghaladó pénzellátást biztosít az intézmény számára. Ezen felül egy gyermeknek napi 30 forintot juttat, így 120 cigány diáknak biztosítja a tízórai étkezést.
A pedagógusok is nem jelentős jövedelmükből sokszor finanszírozzák az éhezők élelmiszer-vásárlását. Az iskola vezetése pályázatok benyújtásával is igyekszik pénzforráshoz jutni. A szülők jövedelempótló támogatást és segélyt kapnak. A progresszív módszerrel megállapított családi pótlék sem jelentéktelen segítség számukra. Azonban ezen forrásokat nem mindegyik család gyermekei érdekében használja fel.
Az elmúlt években többször megemlítettem, és írtam arról, hogy a pénzbeni támogatások egy részét célszerűbb lenne az Egyesült Államokban több helyen jól bevált élelmiszerbélyeggel kiegészíteni, az utóbbi ugyanis jobban eljutna talán a címzettekhez. Jól tudom, hogy nemcsak a cigány gyerekek körében vannak nélkülözők, hogy az állami segítség mellett szükség van... (Az elnök a csengőt megkocogtatva jelzi az idő leteltét.) a társadalom szolidaritására is.
Mindezek alapján megkérdezem államtitkár urat, hogy az eddigi sokirányú támogatások mellett még milyen lehetőségek vannak... (Az elnök a csengőt ismételten megkocogtatva jelzi az idő leteltét.) a többszörösen hátrányos helyzetű diákok megsegítésére. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem