DR. KULIN FERENC

Teljes szövegű keresés

DR. KULIN FERENC
DR. KULIN FERENC (MDNP): Köszönöm, elnök asszony a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Egy héttel ezelőtt hasonló címen kérdést intéztem önhöz, s arra szerettem volna választ kapni, hogy hol tart ma a tanártovábbképzés, megfelelőnek ítéli-e azokat az előkészületeket, amelyek ezen a területen történtek, és amelyek megalapozzák azt a reményt, hogy a törvény értelmében a következő tanév, pontosabban a '98-ban kezdődő tanév elején be lehet vezetni a nemzeti alaptantervet.
(15.30)
Államtitkár úr válaszában kitért arra, hogy milyen szerkezetű az a finanszírozási modell, amiben a tanártovábbképzés történik, elmondta azt, hogy milyen lehetőségeket kínál a jog a pedagógusoknak, az iskoláknak az önkormányzati és a minisztériumi támogatás révén; de nem tudtam, nem tudtuk meg, hogy gyakorlatilag hol tartunk ma, tudtak-e élni azokkal a lehetőségekkel, amelyek papíron adva vannak, egyáltalán megalapozott-e az a remény, hogy beinduljon a NAT-nak megfelelő oktatás. Éppen ezért most újra konkrétabb kérdéseket teszek föl.
Először: a tanártovábbképzés ez évre tervezett 3,4 milliárdos előirányzatából mennyi és mire fordíttatott az év első harmadában?
Másodszor: milyen szervezési formákban zajlik a tanártovábbképzés, és milyen módon történik azok gazdálkodásának és szakmai minőségének ellenőrzése?
Harmadszor: a tanártovábbképzés jelenlegi szervezeti és pénzügyi feltételei ön szerint összhangban vannak-e a NAT '98-as bevezetésének szándékával?
Kérem válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem