CZOMA KÁLMÁN

Teljes szövegű keresés

CZOMA KÁLMÁN
CZOMA KÁLMÁN (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Sajnálom, hogy a miniszterelnök úrnak fontos dolga akadt, éppen két-három perce hagyta el az üléstermet. Őhozzá szerettem volna elmondani az interpellációmat. De mivel elment, hát elmondom a miniszter asszonynak. (Derültség.)
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Asszony! Az elmúlt két és fél évben több ízben interpelláltam az azóta hírhedtté vált Pillér-ügyben. Ismeretes, hogy a Pillér Befektetési Alap az ÁPV Rt. és a Prudent Invest irányítása alatt működik, és szinte minden lehetséges jogsértést elkövetett a jóhiszemű befektetőkkel szemben. A 15 ezer károsult a részleges kárpótlást azért kapta, mert vagyonuktól megfosztottak, kisemmizettek, üldözöttek, Gulág-rabok és nagyon sokan közülük a recski haláltáborban szenvedtek.
A Pillér Első és Második Befektetési Alap a nagy átveréssel 5-6 milliárd forintot csalt ki a sokat szenvedett, meghurcolt emberektől, s megtévesztve, becsapva olyan befektetést ígért részükre, amelyet valóban megérdemeltek volna. A nagy reklám, ami az elektronikus sajtóban éppúgy, mint az írott sajtóban megjelent, talán csak az albán piramisjátékok becsapásához hasonlítható.
Sajnálatos, hogy éveknek kell eltelni, a magyar parlamentben többször kell interpellálni azért, hogy a zsebüket tömő csalókat meg lehessen állítani. Amikor az interpellációk és a bírósági eljárás után tarthatatlanná vált a helyzet, Suchman Tamás, azóta már leváltott privatizációs miniszter úr miniszterelnöki jóváhagyással a kormány ellenőrzési irodáját bízta meg az ügy kivizsgálásával. Suchman úr akkor nyilvánosan megígérte, hogy a vizsgálat eredményét a közvéleménnyel, a sajtóval, a károsultakkal ismerteti. A vizsgálat eredményét csak sejteni lehetett abból, hogy a miniszter úr a Prudent Invest teljes igazgatótanácsát, felügyelőbizottságát és vezérigazgatóját azonnali hatállyal leváltotta. A károsultak hiába kérték a vizsgálat eredményét, nem kapták meg Suchman úrtól és az új privatizációs minisztertől, öntől, Csiha Judittól sem.
Kérdezem miniszter asszonyt: miért titkolja a kormány a sértettek előtt az ellenőrzési iroda vizsgálati eredményét? (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem