DR. VILÁGOSI GÁBOR

Teljes szövegű keresés

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársam! Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy a válaszom egyértelműen igen. Biztosíthatom képviselő urat, hogy mind a Belügyminisztérium, mind pedig a Belügyminisztériumon belül a belügyminiszter úr nagyon fontosnak tartja az önkormányzati feladatok rendszerében mind a településfejlesztést, mind pedig a településüzemeltetést, és ezért szívügyének tekinti azt.
Képviselő úr kérdése arra utal, hogy rendelkezik bizonyos információkkal, részinformációkkal a minisztériumon belüli átszervezést illetően, de ennek a hátteréről természetesen nincsenek megfelelő információi.
(16.10)
A szakemberek szerint a főosztály átszervezése, a különböző belső szervezeti egységeknek a hatékony feladatellátás követelmény szerinti átalakítása már hosszabb ideje időszerű, és pontosan azon feladatok ellátása érdekében, amelyet képviselő úr is itt felvetett, szükséges, mivel az adott terület vezetése elégedetlen volt az ott folyó munkával. Tehát a változás kifejezetten a hatékonyabb munkát szolgálja, és arra irányul.
Egyébként pedig a településfejlesztés a jövőben szervesen az önkormányzati főosztályhoz kapcsolódik, ahol rendelkezésre áll az a jogász szakembergárda is, amely képes a koncepció véglegezését követően a miniszter úr által is ígért törvényjavaslat magas színvonalú elkészítésére. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem