BALSAY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Pár hónappal ezelőtt kérdést intéztem miniszter úrhoz "Mikor lesz végre településfejlesztési törvény?" címmel. Kérdésemet akkor egyrészt az indokolta, hogy maga a területfejlesztésről és területrendezésről szóló törvény utal egy ilyen törvény szükségességére, másrészt az, hogy számtalan település ma törvényi szabályozás hiányában képtelen lakossági kapcsolataiban a szemétgyűjtéssel, -kezeléssel, vízellátással, szennyvízcsatornázással, kéménysepréssel, temetkezéssel kapcsolatos gondok megoldására, a kötelező közszolgáltatások jogi szabályozásán túlmenően. Ehhez adódik még legújabban, hogy az üdülőkörzetekben is gondok jelentkeznek a létszámban sokszor többszörösét kitevő üdülőtulajdonosok és az állandó lakosok közötti viták során. Miniszter úr válasza akkor megnyugtató volt, mert jelezte, hogy az úgynevezett településügyi törvény kodifikálása megkezdődött, és 1997-ben elfogadható.
Éppen ezért hallottam meglepődve, hogy a Belügyminisztériumban zajló átszervezésnek éppen a településfejlesztési és lakásügyi osztály esett áldozatul. Bár tisztában vagyok azzal, hogy a szervezet átalakítása - ha a feladatok egyébként az adott szervezetnél maradnak - nem jelenti, nem jelenthetné a feladatok elsorvadását vagy megoldatlanságát, de annyira naiv sem vagyok, hogy ne tudjam, egy adott terület fontosságát a minisztériumon belül például az is jelzi, hogy azt önálló szervezeti egység látja el vagy sem. Különösen ha például a korábbi önálló szervezet vezetőinek a munkájára sem tartanak igényt az átszervezés után.
Tisztelt Államtitkár Úr! A Belügyminisztériumban végrehajtott településfejlesztési és lakásügyi osztály megszűnését eredményező átszervezés után tehát ismét jogosnak érzem a címben feltett kérdést: szívügye-e, államtitkár úr, a településfejlesztés a Belügyminisztériumnak. Kérem válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem