UNGÁR KLÁRA

Teljes szövegű keresés

UNGÁR KLÁRA
UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Én meg egészen konkrétan mondom, hogy ez egy olyan téma, ami pártállástól függetlenül osztja meg a képviselőket.
Bretter Zoltán felszólalásához kapcsolódnék, támogatnám felszólását. Hegyi Gyula és Béki Gabriella is azzal a feltételezéssel élt, hogy a reklám ösztönzi a fogyasztást, illetve a reklám befolyásolja a fogyasztási szokásokat.
(20.40)
Ha megnéznénk olyan vizsgálati eredményeket, hogy fiatalok milyen környezetben és mikor szoktak rá a dohányzásra, akkor elég jól kimutatható, hogy hadseregben, családban, egyetemi, főiskolai, egyáltalán iskolai környezetben. Tehát azt gondolom, tényleg érdemesebb lenne az igazi okok után kutatni, és nem a reklámot célba venni.
Egyébként ha a reklámra fordítjuk az energiánkat, akkor a dohányzás elleni reklám lehetőségétől is megfosztjuk magukat, ami nagyon nagy baj lenne, mert ha az elmúlt években változtak a szokások, akkor ez a dohányzás és alkohol elleni reklámoknak is köszönhető. Teljesen egyértelmű, mióta szabad reklámozni ezeket a termékeket, a fogyasztás mennyisége nem nőtt. Nemcsak az eladott áruk mennyisége nem nőtt - mert az sok esetben csak a legális, illetve a feketepiacon behozott áruk becslését teszi lehetővé -, teljesen egyértelmű, hogy maga a fogyasztás sem növekedett, mióta szabadon lehet ezeket a termékeket reklámozni.
Azt gondolom, itt nagyon sok nem dohányzó szólalt meg. Én dohányzó vagyok. De ha rá akarok gyújtani, sokkal inkább akkor akarok rágyújtani, amikor egy olyan vitán veszek részt, ahol teljesen reménytelen, hogy meggyőzzük egymást. Mindenesetre egy reklám nem juttatja eszembe, míg egy eredménytelen és parttalan vita sokszor eszembe juttatja, hogy rá kellene gyújtani.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem