MOLNÁR GYULA

Teljes szövegű keresés

MOLNÁR GYULA
MOLNÁR GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Eddig szem- és fültanúi voltunk egy SZDSZ-frakcióülésnek, most pedig egy MSZP-frakcióülés keretén belül megpróbálok egy nagyon rövid ellenvéleményt megfogalmazni. Ezzel kapcsolatban két tételt szeretnék kiemelni.
Az egyik az, hogy az egészségügyi vonatkozással kapcsolatban több kutatás azt mutatja, azt bizonyítja, hogy a reklámozás ilyen típusa és formája nem befolyásolja jelentősen a fogyasztást. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a jelenleg előttünk fekvő reklámtörvényben is a cigarettásdobozon a megfelelő tájékoztatás szerepel, és azt gondolom, bízzunk a magyar fogyasztókban abból a szempontból, hogy megfelelően bölcsen tudnak dönteni.
A másik rövid érvem a dologgal kapcsolatban pedig az, hogy a nyugat-európai tapasztalatok azt mutatják, hogy azokban az országokban születnek rendkívül szigorú tiltó korlátozások, ahol nem a dohányfogyasztást akarják korlátozni, hanem elsősorban az állami dohánymonopóliumot szeretnék valamilyen módon erősíteni. Úgy gondolom, hogy Magyarországon egyik cél sem lehet megfontolandó, ezért ebben a formájában nem támogatható ez a módosító indítvány.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem