HEGYI GYULA

Teljes szövegű keresés

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Bretter Zoltán képviselőtársamat nagyon tisztelem, és kíváncsian hallgattam hozzászólását. Persze az a sugalmazás, hogy a reklám végül is senkit semmire nem ösztökél, eléggé meglepő és furcsa. Nem költenének több száz milliárd forintot vagy dollárt a világon reklámokra, ha egyáltalán semmilyen ösztönző hatásuk nem lenne. Úgyhogy ezzel az érvvel én óvatosabban bánnék.
A másik: képviselőtársam a klasszikus filmeket nyilván jobban kedveli, mint a modern mozit, de aki az amerikai, hollywoodi filmek új iskoláját valamelyest ismeri, az tudja, éppen azért, mert felismerték a probléma súlyát, amerikai filmekben ma már elsősorban negatív figurák gyújtanak rá. Kifejezetten egy karakterjellemzés az, ha valaki dohányzik. Más dolog az, hogy az a fajta agymosás, amely Amerikában a filmekben többnyire megjelenik, a mi ízlésünktől idegen. Én nem jellemezném azzal az embereket, hogy dohányzik, tehát gyilkos, bűnöző, de kétségtelenül van ilyen trend. A Casablanca óta eltelt ötven év, és elég sokat változott Amerika is, nemcsak Magyarország.
Végül pedig, noha nem sok esélyét látom annak, hogy ezek a tilalmat vagy korlátozást erősítő módosító indítványok átmennek, mégis felhívnám azok figyelmét, akik ilyeneket nyújtottak be, hogy általában az alkoholtartalmú italok helyett helyesebb lenne az égetett szeszes italokra meghatározni a tilalmat. A teljes tilalom mindig kevesebbet ér, mint a korlátozott és irányzott tilalom. Ezenkívül pedig Magyarországon a bortermelés nagy hagyománya van. Ha lennének itt ellenzéki képviselők, ők már nyilván régen elmondták volna, hogy az égetett szeszes italok és a bor együttes tilalma magát a tilalmat teszi lehetetlenné és képtelenné. Azokban az országokban, ahol az alkoholfogyasztás ellen eredményesen léptek fel, ott nagyon tudatos, célzott politikával az égetett szeszes italok fogyasztását igyekeztek korlátozni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem