HEGYI GYULA

Teljes szövegű keresés

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Noha nem kétpercesre jelentkeztem, igyekszem nagyon rövidre fogni. Ahhoz szeretnék szólni, ami az 50. pontban szerepel, a 49. pont is utal rá, a sajtóval kapcsolatos: azt javasolja egyik képviselőtársunk, hogy reklámot magyar nyelvű sajtótermékben és rádiós, televíziós műsorokban csak magyar nyelven lehessen közreadni. Azt hiszem, hogy ez a módosító javaslat így életidegen, és nem számol azzal a társadalmi valósággal, amelyben élünk, hogy a nyomtatott sajtótermékek jelentős része magántulajdonban van, és semmilyen módon nem hasonlítható össze a közszolgálati rádióval és televízióval.
Azt gondolom - persze a módosító indítványnak a benyújtója nincs itt, de amennyiben ezen a gondolaton mennénk tovább, akkor mindenképpen olyan módon lehetne ezt csak értelmezni -, hogy ilyen jellegű előírást elsősorban és döntően a közszolgálati televízió és rádió magyar nyelvű adásaira lehetne kikötni, amennyiben egyáltalán ki lehetne kötni - nem tudom, nem vitatom. De hogy a különböző magántulajdonban lévő heti, havi szakmai lapokban megjelenő idegen nyelvű hirdetéseket a törvényhozás - csak azért, mert idegen nyelven vannak megfogalmazva - megtiltsa, ez még a Fidesz-MPP abszolút polgári gondolkodásával sem vág igazán egybe. Ha itt lennének, akkor nyilván el tudnánk erről vitatkozgatni. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem