BRETTER ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BRETTER ZOLTÁN
BRETTER ZOLTÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Csupán szeretnék Béki Gabriella kérdésére válaszolni; ha félreérthetően fogalmaztam volna, akkor most talán helyre tehetem az ügyet. Amikor azt mondtam, hogy semmiféle tiltásnak a pártján nem vagyok, akkor ezt komolyan gondoltam; viszont azt nem mondtam, hogy nem vagyok bizonyos korlátozások pártján. Tehát úgy gondolom, hogy általános tiltásokat nem, tehát nem tiltjuk be általában itt vagy ott vagy amott bizonyos reklámhordozókon - akár újságokban, akár folyóiratokban, akár szabadtéri reklámhordozókon - a különböző termékek reklámozását, viszont ezeket korlátok közé szorítjuk. Tehát azt mondjuk, hogy ismert személyiségek ne jelenjenek meg rajta, lehetőleg fiatalokat ne ábrázoljon; ez is benne van. Felsoroljuk azokat az eseteket, amikor nem akarjuk látni azt, hogy életvitellel összekapcsolódik egy reklám, hogy fiatalokkal összekapcsolódik például, vagy hogy aktívan dohányzik valaki egy reklámon.
Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az ilyen fajta, felsorolás jellegű korlátozásokat európai ajánlások tartalmazzák, onnan vettük át, nem csupán a saját ötletünk volt. Úgy gondolom, egy ilyennel elfogadható talán az a kijelentésem, hogy általános tiltást viszont reklámhordozókon nem.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem