BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Többen felvetik itt körülöttem, hogy miért beszélünk annyit, amikor mindnyájan egyetértünk. Azért beszélünk annyit, mert ha a módosító javaslatokat előterjesztő képviselőtársaink egyéb okból nincsenek jelen ezen a részletes vitán, akkor is fontosnak tartjuk világossá tenni számukra és a vitát követők számára is, hogy nem azért nem támogatjuk ezeket a javaslatokat, ha nem támogatjuk őket, mert ellenzéki képviselők nyújtották be, hanem tartalmi okból.
Ami a magyarnyelvűségi javaslatot illeti, én is azt gondolom, hogy egy reklámban lehet annak reklámértéke, stílusértéke ha egy reklám egyes elemei nem magyarul, hanem idegen nyelven fogalmazódnak meg. Hadd emlékeztessek mindenkit a " " című politikai plakátra, ami az egyik itt jelen nem lévő párt '90-es választási kampányában játszott fontos szerepet. Ez a plakát nem érte volna el a maga politikai reklámhatását akkor, ha tilos lett volna ezt oroszul megfogalmazni. A kereskedelmi reklámban is vannak ilyen példák. Például a Test the West! című cigaretta reklámot nem lehet magyarul ugyanazzal az erővel megfogalmazni, és mindenki érti, hogy miről van szó.
További itt felsorolt okokból nem fogjuk támogatni mi sem ezt a módosító indítványt.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem