ISTVÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

ISTVÁN JÓZSEF
ISTVÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Az országos sajtóorgánumok szinte rendszeresen és visszatérően a gümőkóros megbetegedések évről évre való gyarapodásáról tájékoztatnak. Magyarországon nő a fertőzöttek száma. Elszaporodott azon betegek száma (Sic!), akik olyan baktériumokat szórtak szét, amelyekre a gyógyszerek hatástalanok. A betegség kiszélesedését az anyagi és szociális helyzet romlása, a munkanélküliség, a hajléktalanság, az alkohol, a dohányzás és újabban - sajnos - a kábítószerek is serkentik.
Miniszter úr - még államtitkárként - az Országgyűlés 1996. szeptember 17-én tartott ülésén a morbus hungaricus újjáéledésével kapcsolatban feltett kérdésemre adott válaszában kifejtette, hogy a betegség gyógyítható, a gyógyításhoz az alapvető szükségletek biztosítva vannak. Az önkormányzatok komoly összegeket fordítanak a röntgenpark felújítására, a szűréshez és a gyógyításhoz szükséges feltételek biztosítására. A gyógyítás eredményességéről a nemzetnek azonban nagyon kevés adata van - vagy egyáltalán nincs -, csak a betegség gyakoriságáról.
Várom miniszter úr válaszát egyrészt a tervezett intézkedésekről, másrészt arról, hogy mi lett a már gyógyultak sorsa. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem