DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Kérném beszámítani az időbe! (Derültség a kormánypárti padsorokban.)
Amint az köztudott, az Új Magyarország 1997. március 29-ei száma lehozta annak a levélnek a fénymásolatát, amelyet Sárközy Erika alelnökhöz a Magyar Televízió Részvénytársaság külpolitikai stúdiójába intézett a Szabad Demokraták Szövetsége; mégpedig 1997. II. hó 14-én a Szabad Demokraták Szövetségének sajtótitkára értesítette a tévét, hogy a párt delegációja, Pető Iván és Eörsi Mátyás Romániába utazik, és erről készítsenek egy filmet. Úgy gondolom, hogy a médiatörvény erre lehetőséget nem ad, de az SZDSZ vállalta a repülőjegy árát, a szállást, a költségeket; elkészült a kampányfilm, azt be is mutatták.
Ezek után kérdezem, hogy volt-e már olyan eset, hogy a miniszterelnök úr vagy a kormány bármely, tévébeli megszólalását, sajtótájékoztatóját akár a Magyar Szocialista Párt, akár az SZDSZ finanszírozta. A másik kérdésem pedig az volna, hogy elfogadhatónak tartja-e a miniszterelnök úr vagy az ő nevében válaszoló, hogy a kormány kisebbik koalíciós pártja, a Szabad Demokraták Szövetsége pénzén készítsen a magyar közszolgálati televízió politikai tudósításokat. Hogyan egyeztethető össze ez a jogállami követelményrendszerrel?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kisgazdapárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem