DR. NAGY FRIGYES

Teljes szövegű keresés

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Messzemenően egyetértek azzal, hogy a növénytermesztés termékeiből a takarmánytermékeket az állatokon keresztül kell értékesíteni. Való igaz, hogy a magyar állatállomány jelentősen lecsökkent - különösen vészesen lecsökkent -, és nehezen reprodukálható a szarvasmarha-állomány. Nem hiszem, hogy azt kellene feszegetnünk, hogy sokszor miért kellett a vemhes teheneket - vagy a tehenek nagy számát - levágatni, és ezért tízezer forintot fizetni a gazdáknak.
Kérem, ma ugyanezen ok miatt az adófizetők pénzéből ismét - ezt kell hogy mondjam - 30 ezer forintot fizetünk azért, hogy valaki növelje a tehénállományát. Hasonlóképpen járunk el a sertéstenyésztés és a juhászat területén is.
Tehát mi igyekszünk ezt a helyzetet regenerálni, de mindig és mindenkor figyelembe kell venni azt a fő szempontot, hogy egy tenyészállat kivágása, elkótyavetyélése bizony hosszú éves munkát igényel, mire azt reprodukálni lehet. A kormány mezőgazdasági támogatási politikájának egyik lényeges eleme az, hogy a magyar állatállomány, a minőségi állatállomány (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) és a nyereségesen termelő állatállomány növekedjen, és ehhez a takarmánybázist mindenáron biztosítsuk.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem