BALSAY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az államtitkár úr arra a kérdésemre, hogy a kormány-előterjesztés mikor születik meg, és a károk rendezésére mikor kerül sor, most nem adott választ. A miniszter úr fél évvel ezelőtt határozottabb ígéretet tett erre, mint most államtitkár úr, aki felsorolta az azokra a kérdésekre adott választ, amelyek a vizsgálatra vonatkoznak.
(15.40)
Amikor az állampolgárok azt látják, hogy egy állami tulajdonú kft., amely csábító nyereményeket tűz eléjük a játék során, majd az eredményhirdetésben, a televízióban, újságban és a rádióban elismerik, és ezt követően közel 200 millió forint értékű nyereményt nem kapnak meg, akkor nemcsak a Bingó Sport Kft.-re, valamint a Bingó Lottó Kft.-re vonatkozó jogszabályban és az államtitkár úr által ismertetett jogviszonyokban csalódik, hanem az állam tulajdonában, a mögötte lévő államban is megrendül a bizalma.
Ezért tehát a kormánynak és a Belügyminisztériumnak feltétlen felelőssége van, hogy az eredményt elért és a bingójáték során nyilvános kihirdetésében nyereménytárgyakat kapott játékosokat kormányrendelettel vagy más formában kártalanítsa.
Itt nemcsak 200 millió forint értékű veszteség érte a nyereménytulajdonosokat, hanem mintegy 1 milliárd forintnyi tervezett és várható bevételtől esett el az állam is és így az egyetemes magyar sport is. Ezért tehát ennek az ügynek a kivizsgálása nemcsak egyszerű rendőri, illetve bírósági tevékenység; több annál. Itt a magyar sport érdekeit is figyelembe kell venni, és az ilyen államilag vezérelt, állam által biztosított játékokba vetett hit is megrendülhet. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Ezért nem fogadom el államtitkár úr válaszát, és azt kérem képviselőtársaimtól, hogy szintén ne fogadják el, hogy lehetőség legyen ennek az ügynek bizottsági megvizsgálására. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem